Ванредна ситуација и у Црној Трави: Одсјечено 600 становника, сметови преко метра

Tанјуг
Foto: Танјуг

ЦРНА ТРАВА - Послijе Ивањице, Нове Вароши и дијелова Врања, од јутрос је ванредна ситуација проглашена и у Црној Трави, где је нападало између 80 цм и метар снијега а сметови су високи и преко метар, јавио је РТС.

Командант Штаба за ванредне ситуације Славољуб Благојевић је изјавио да су све махале потпуно завејане, да ниједан пут није проходани да нема ни довољно механизације.

У две мјесне заједнице, без струје је 200 становника, а школе у појединим мјесним заједницама неће радити.

Према његовим ријечима, у самој Црној Трави је стање редовно, а проблем су насеља изван града гдје је одсјечено 600 становника.

У Ивањици сва расположива механизација на терену, нема угроженог становништва

Снијег који је од петка па све до синоћ падао на територији општине Ивањица направио је највеће проблеме у снабдјевању електричном енергијом, због тежине снијега у неким мјестима дрвеће је падало и том приликом оштетило проводнике.

Сва расположива механизација налази се на терену, а према ријечима предсједника општине ивањица Момчила Митровића путни правци се чисте по приоритетима прије свега како би становништво могло доћи до здравствених установа.

„Сви општински путни правци до центара Мјесних заједница су проходни, имамо и даље непроходних некатегорисаних путних праваца, али немамо животно угроженог становништа, што је најбитније, јер су људи реаговали одмах. Очишћени су сви путни правци којима дјеца иду у школу, мислим на општинске путне правце и по приоритетима путни правци, како би пацијенти који свакодневног иду на дијалогу могли доћи до здравствених установа и по приоритетима из Хитне помоћи“, рекао је Митровић.

У Сјеници села и даље завејана, екипе ЕПС-а успостављају струју

Екипе ЕПС-а из Новог Пазара и Чачка раде на успостављању струје у селима у општини Сјеница која су Сјеница због снежног невремена остали без електричне енергије.

Прије три дана проглашена је ванредна ситуација, а дописник из Новог Пазара јавља да се до неких села и засеока тешко долази, али да школе раде.

На сјеничко-пештерску висораван нападало је око 30 центиметара снега, а надлежне службе успјеле су да рашчисте државне путеве, док на осталима има снијега и поледице.

Од Нове Вароши преко Златара је тежа ситуција, јавља дописник и додаје да је ту забрањен саобраћај.

Милош Миленковић: У претходна два дана имали смо 31 интервенцију, евакуисано 30, а спасено 17 људи

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Милош Миленковић изјавио је данас да и даље има мањих потешкоћа у саобраћају у општинама Сјеница, Тутин и Бабушница, гдје екипе раде на прочишћавању путних праваца.

„Смирује се ситуација, али смо и даље у пуној приправности и спремни да реагујемо“,

рекао је Миленковић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а и додао да су током претходна два дана имали укупно 31 интервенцију на територији цијеле земље, као и да је евакуисано 30 и спасено 17 особа.

Према његовим ријечима грађани на територији Новог Пазара, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Ивањице, Сврљига, Књажевца, Власотинца и Бабушнице, имају проблема са струјом због снега, али екипе раде на отклањању кварова.

Миленковић је позвао грађане да провјере проходност путних праваца и да се не ослањају на апликације, које воде ка одређеним локацијама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана