Vanredna situacija i u Crnoj Travi: Odsječeno 600 stanovnika, smetovi preko metra

Tanjug
Foto: Tanjug

CRNA TRAVA - Poslije Ivanjice, Nove Varoši i dijelova Vranja, od jutros je vanredna situacija proglašena i u Crnoj Travi, gde je napadalo između 80 cm i metar snijega a smetovi su visoki i preko metar, javio je RTS.

Komandant Štaba za vanredne situacije Slavoljub Blagojević je izjavio da su sve mahale potpuno zavejane, da nijedan put nije prohodani da nema ni dovoljno mehanizacije.

U dve mjesne zajednice, bez struje je 200 stanovnika, a škole u pojedinim mjesnim zajednicama neće raditi.

Prema njegovim riječima, u samoj Crnoj Travi je stanje redovno, a problem su naselja izvan grada gdje je odsječeno 600 stanovnika.

U Ivanjici sva raspoloživa mehanizacija na terenu, nema ugroženog stanovništva

Snijeg koji je od petka pa sve do sinoć padao na teritoriji opštine Ivanjica napravio je najveće probleme u snabdjevanju električnom energijom, zbog težine snijega u nekim mjestima drveće je padalo i tom prilikom oštetilo provodnike.

Sva raspoloživa mehanizacija nalazi se na terenu, a prema riječima predsjednika opštine ivanjica Momčila Mitrovića putni pravci se čiste po prioritetima prije svega kako bi stanovništvo moglo doći do zdravstvenih ustanova.

„Svi opštinski putni pravci do centara Mjesnih zajednica su prohodni, imamo i dalje neprohodnih nekategorisanih putnih pravaca, ali nemamo životno ugroženog stanovništa, što je najbitnije, jer su ljudi reagovali odmah. Očišćeni su svi putni pravci kojima djeca idu u školu, mislim na opštinske putne pravce i po prioritetima putni pravci, kako bi pacijenti koji svakodnevnog idu na dijalogu mogli doći do zdravstvenih ustanova i po prioritetima iz Hitne pomoći“, rekao je Mitrović.

U Sjenici sela i dalje zavejana, ekipe EPS-a uspostavljaju struju

Ekipe EPS-a iz Novog Pazara i Čačka rade na uspostavljanju struje u selima u opštini Sjenica koja su Sjenica zbog snežnog nevremena ostali bez električne energije.

Prije tri dana proglašena je vanredna situacija, a dopisnik iz Novog Pazara javlja da se do nekih sela i zaseoka teško dolazi, ali da škole rade.

Na sjeničko-peštersku visoravan napadalo je oko 30 centimetara snega, a nadležne službe uspjele su da raščiste državne puteve, dok na ostalima ima snijega i poledice.

Od Nove Varoši preko Zlatara je teža situcija, javlja dopisnik i dodaje da je tu zabranjen saobraćaj.

Miloš Milenković: U prethodna dva dana imali smo 31 intervenciju, evakuisano 30, a spaseno 17 ljudi

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković izjavio je danas da i dalje ima manjih poteškoća u saobraćaju u opštinama Sjenica, Tutin i Babušnica, gdje ekipe rade na pročišćavanju putnih pravaca.

„Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti i spremni da reagujemo“,

rekao je Milenković, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a i dodao da su tokom prethodna dva dana imali ukupno 31 intervenciju na teritoriji cijele zemlje, kao i da je evakuisano 30 i spaseno 17 osoba.

Prema njegovim riječima građani na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Sjenice, Priboja, Ivanjice, Svrljiga, Knjaževca, Vlasotinca i Babušnice, imaju problema sa strujom zbog snega, ali ekipe rade na otklanjanju kvarova.

Milenković je pozvao građane da provjere prohodnost putnih pravaca i da se ne oslanjaju na aplikacije, koje vode ka određenim lokacijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana