Уз гусле и молебан у Београду одржан скуп подршке српском народу у Црној Гори

blic.rs
Уз гусле и молебан у Београду одржан скуп подршке српском народу у Црној Гори

На платоу испред Цркве Светог Марка у Београду вечерас је одржан још један скуп подршке српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори, који су организовали Студентски клуб Правног факултета, студенти Универзитета у Београду и друге студентске организације.

И овог пута је организован културно-умјетнички програм уз гусле, а окупљенима су се, између осталих, обратили режисер Борис Малагурски, Зоран Чворовић са Правног факултета у Крагујевцу, Марко Милачић предсједник Праве Црне Горе, као и ратни ветерани који мјесецима протестују у Пионирском парку.

У маси су биле примјетне српске заставе, транспаренти са натписом “Реагујте”, упаљене су и бакље, а спорадично се скандирало Ратку Младићу, Радовану Караџићу и “Не дамо светиње”,

Колона је нешто прије 19 часова кренула ка Саборној цркви, па су повремено затварани дио Булевара краља Александра, Кнеза МИлоша, Краља Милана, Теразије, Париска.

По доласку грађана у Саборној цркви одржан је молебан, а организатори су ново окупљање најавили за наредни петак. Скуп је протекао без инцидената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана