Усвојен приједлог текста писма ММФ -у нови стендбај-аранжмана

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- Влада Србије усвојила је на данас приједлог текста писма о намјерама којим се од Међународног монетарног Фонда /ММФ/ тражи одобрење новог двогодишњег стендбај-аранжмана.


Нови аранжман са ММФ-ом намијењен је ургентним потребама које су произвели глобални економски изазови, као и за подршку макроекономској политици власти, структурним реформама, са фокусом на енергетски сектор, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу са медијима.

На сједници је усвојен и Програм развоја циркуларне економије у Србији до 2024. године, који дефинише приоритете у области управљања отпадом, водама, обновљивим изворима енергије и енергетском ефикасношћу, током наредне три године.

Овим документом поставља се основ за стварање подстицајног окружења за развој зелене транзиције у Србији.

Влада Србије именовала је данас бившег министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина за директора Безбедносно-информативне агенције /БИА/.

У саопштењу се наводи да је на сједници усвојен и Приједлог закона о потврђивању Другог додатног протокола уз Конвенцију о високотехнолошким криминалу о појачаној сарадњи и откривању електронских доказа почињених преко рачунарских система.

Потврђивањем додатног протокола унапређује се сарадња са чланицама Савјета Европе и другим државама потписницама ове конвенције.

Осим тога, омогућује се дјелотворнија узајамна помоћ и други облици сарадње међу надлежним органима с циљем вођења конкретних кривично-правних истрага или поступака помоћу додатних алата, као и сарадња у ванредним ситуацијама. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана