Usvojen prijedlog teksta pisma MMF -u novi stendbaj-aranžmana

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Vlada Srbije usvojila je na danas prijedlog teksta pisma o namjerama kojim se od Međunarodnog monetarnog Fonda /MMF/ traži odobrenje novog dvogodišnjeg stendbaj-aranžmana.


Novi aranžman sa MMF-om namijenjen je urgentnim potrebama koje su proizveli globalni ekonomski izazovi, kao i za podršku makroekonomskoj politici vlasti, strukturnim reformama, sa fokusom na energetski sektor, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Na sjednici je usvojen i Program razvoja cirkularne ekonomije u Srbiji do 2024. godine, koji definiše prioritete u oblasti upravljanja otpadom, vodama, obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću, tokom naredne tri godine.

Ovim dokumentom postavlja se osnov za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj zelene tranzicije u Srbiji.

Vlada Srbije imenovala je danas bivšeg ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije /BIA/.

U saopštenju se navodi da je na sjednici usvojen i Prijedlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkim kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza počinjenih preko računarskih sistema.

Potvrđivanjem dodatnog protokola unapređuje se saradnja sa članicama Savjeta Evrope i drugim državama potpisnicama ove konvencije.

Osim toga, omogućuje se djelotvornija uzajamna pomoć i drugi oblici saradnje među nadležnim organima s ciljem vođenja konkretnih krivično-pravnih istraga ili postupaka pomoću dodatnih alata, kao i saradnja u vanrednim situacijama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana