Упуцан бивши вођа навијача Партизана: Има 67 кривичних пријава, двапут преживио атентат, хапшен и у Бањалуци

Новости.рс
Упуцан бивши вођа навијача Партизана: Има 67 кривичних пријава, двапут преживио атентат, хапшен и у Бањалуци

Мушкарац који је вечерас рањен на Новом Београду је Ненад Алајбеговић (39), звани Алибег, бивши вођа Партизанове навијачке групе “Забрањени”. Он је претходно преживио двије сачекуше на Новом Београду, 2010. и у јуну прошле године, када је упуцан у стомак.

Познат је од раније полицији као наркодилер и има пун досије. Има у евиденцији више од 60 кривичних дјела.

У јулу 2010. године он је чудом остао неповријеђен када му је направљена сачекуша испред зграде у којој је становао, у Улици народних хероја на Новом Београду. У њега је тада, док је излазио из зграде, пуцао непознати мушкарац, али сва три испаљена метка су га промашила.

Када су поново покушано његово убиство у близини општине Нови Београд 2019. године одбио је да сарађује са полицијом.

- Могуће је да је у питању обрачун навијачких група, али је вероватније да је упуцан због неких нерашчишћених криминалних послова – навео је извор упознат са случајем тада за “Блиц”.

Ненад је, иначе, дуго био један од вођа Партизанове навијачке групе “Забрањени”, која је већ годинама у жестоком сукобу са супарничком фракцијом “Алкатраз”. Полицајци и стручњаци из области безбједности су у више наврата истицали да у позадини навијачких сукоба није само превласт на трибини, већ контрола нарко-тржишта у Београду и осталих криминалних послова, у којима су “обични” навијачи, блиски вођама, практично њихови војници.

И Ненадов брат Дејан је био један од вођа навијача Партизана, и он је убијен прије 15 година.

Алајбеговић је добро познат српслпј полицији, те иза себе има 67 кривичних пријава, а према појединим подацима први пут је привођен кад је имао само 12 година, док још није био кривично одговоран.

Већ са 16 година је први пут осуђен као малољетник и послат је у Васпитно-поправни дом у Крушевцу.

Након изласак из поправног дома Алајбеговић је више пута привођен. Прије десет година, 2009. године је сумњичен и за убиство у Земуну.

Већ до 2011. године у досијеу је имао 68 кривичних пријава и до тог периода је укупно три пута осуђен на затворску казну - због наношења тешких телесних повреда, посједовања нелегалног оружја, али и због привредног криминала.

Након што је одслужио те краткотрајне казне, за Ненада се чуло 2015. године, када је ухапшен у Бањалуци, где се скривао јер га је београдска полиција тражила због разбојништва.

Приликом хапшења у Републици Српској у стану који је користио полиција је пронашла више од 800 таблета екстазија и мању количину марихуане.

Дејан Алајбеговић (30), Ненадов брат, убијен је 29. априла 2004. године у кафићу на тераси биоскопа “Фонтана” на Новом Београду. Дејана је убила Александра Вучетић, звана Дуда, сестра од тетке браће Алајбеговић.

Дуда је послије злочина побјегла, али је убрзо ухапшена због Дејановог убиства и осуђена на осам година затвора. Казну је недавно одслужила.

Иначе, током суђења, она се бранила тврдњом да је Дејан малтретирао њену мајку и да је то разлог што је пуцала у њега.Дејан је прије тога два пута био у затвору, због изнуде и туче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана