Умало запаљена православна црква у Призрену

ГС
Умало запаљена православна црква у Призрену

Полиција самопроглашеног Косова саопштила је да је синоћ дошло до покушаја паљења улазних врата црквеног здања Светог Пантелијмона, православне цркве у Призрену.

Како се наводи у саопштењу полиције, случај је јуче пријавио грађанин у 23.09 часова, који је угасио пожар, пише аљми.нет

- Иста особа је обавијестила полицију да су у Улици Хаџи Краснићија у Призрену, тачно код православне цркве Светог Пантелејмона, непознати осумњичени покушали да запале улазна врата ове зграде. Полицијска патрола је реаговала на случај и по доласку потврђују да на лицу мјеста заудара мирис бензина и да се ради о изгореној пластичној флаши - наводи се у саопштењу полиције.

Након прикупљених доказа и исказа, о случају је обавијештен тужилац самопроглашног Косова, који је препоручио покретање предмета Узрок опште опасности.

Црква већ била запаљена

Црква Светог Пантелејмона из 14. вијека била је запаљена током погрома над Србима у марту 2004. године, а потом је обновљена.

У Призрену је прије сукоба 1999. године живјело око 10.000 Срба, а данас их има 20-ак. У мартовском погрому спаљене су све српске цркве у том граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана