Umalo zapaljena pravoslavna crkva u Prizrenu

GS
Umalo zapaljena pravoslavna crkva u Prizrenu

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da je sinoć došlo do pokušaja paljenja ulaznih vrata crkvenog zdanja Svetog Pantelijmona, pravoslavne crkve u Prizrenu.

Kako se navodi u saopštenju policije, slučaj je juče prijavio građanin u 23.09 časova, koji je ugasio požar, piše aljmi.net

- Ista osoba je obavijestila policiju da su u Ulici Hadži Krasnićija u Prizrenu, tačno kod pravoslavne crkve Svetog Pantelejmona, nepoznati osumnjičeni pokušali da zapale ulazna vrata ove zgrade. Policijska patrola je reagovala na slučaj i po dolasku potvrđuju da na licu mjesta zaudara miris benzina i da se radi o izgorenoj plastičnoj flaši - navodi se u saopštenju policije.

Nakon prikupljenih dokaza i iskaza, o slučaju je obaviješten tužilac samoproglašnog Kosova, koji je preporučio pokretanje predmeta Uzrok opšte opasnosti.

Crkva već bila zapaljena

Crkva Svetog Pantelejmona iz 14. vijeka bila je zapaljena tokom pogroma nad Srbima u martu 2004. godine, a potom je obnovljena.

U Prizrenu je prije sukoba 1999. godine živjelo oko 10.000 Srba, a danas ih ima 20-ak. U martovskom pogromu spaljene su sve srpske crkve u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana