Ухапшено још седморо осумњичених у случају Јовањица

Тањуг
Ухапшено још седморо осумњичених у случају Јовањица

БЕОГРАД - У наставку истраге привредног друштва „Јовањица”, данас је по налогу Тужилаштва за организовани криминал ухапшено још седам особа од којих је пет запослено у државним органима.

Једно лице је већ у притвору, а девети осумњичени је у бјекству, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Запослени у државним органима су А.Т. и Б. Р. , Р. Б., М. К. и З. Б, а ухапшени су и М. Т. и С. М.

Сумња се да су они извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа.

Тужилаштво додаје да су чланови ове организоване криминалне групе од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривична дела по налогу организатора који се већ налази у притвору, Предрага Колувије који је и већински власник “Јовањице”.
Ухапшени чекају саслушање у Тужилаштву за организовани криминал, а претреси су у току.

Колувија је у притвору од новембра прошле године, а оптужница против њега и још деветорице окривљених је подигнута почетком маја, а потврђена је ријешењем Специјалног суда 10. јуна.

Оптужница их терети за два кривична дјела: удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, али детаљи оптужнице још нису саопштени.

Након хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро “Јовањица” у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима.

Тада је заплијењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана