Uhapšeno još sedmoro osumnjičenih u slučaju Jovanjica

Tanjug
Uhapšeno još sedmoro osumnjičenih u slučaju Jovanjica

BEOGRAD - U nastavku istrage privrednog društva „Jovanjica”, danas je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno još sedam osoba od kojih je pet zaposleno u državnim organima.

Jedno lice je već u pritvoru, a deveti osumnjičeni je u bjekstvu, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Zaposleni u državnim organima su A.T. i B. R. , R. B., M. K. i Z. B, a uhapšeni su i M. T. i S. M.

Sumnja se da su oni izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo dodaje da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora koji se već nalazi u pritvoru, Predraga Koluvije koji je i većinski vlasnik “Jovanjice”.
Uhapšeni čekaju saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a pretresi su u toku.

Koluvija je u pritvoru od novembra prošle godine, a optužnica protiv njega i još devetorice okrivljenih je podignuta početkom maja, a potvrđena je riješenjem Specijalnog suda 10. juna.

Optužnica ih tereti za dva krivična djela: udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro “Jovanjica” u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima.

Tada je zaplijenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana