Ухапшени полицајци у Београду и Новом Саду, осумњичени за сарадњу са криминалцима

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Припадници МУП.а, по налогу посебних одјељења за сузбијање корупције виших јавних тужилаштава у Београду и Новом Саду, ухапсили су полицијске службенике Жандармерије Р. Л. (43) и Р. М. (47), полицијског службеника ПУ за град Београд М. К. (37) и полицијску службеницу Управе за међународну оперативну сарадњу С. Т. (45).

Они у ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Р. Л. се сумњичи и за кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и неовлашћено држање опојних дрога.

Како се сумња, Р. Л. је у јулу ове године тражио од Р. М. док је обављао редовне задатке да изврши провјеру кроз евиденције МУП-а за једно лице из криминогене средине, да ли је за њим расписана потрага, што је Р. М. приказао као службену радњу у службеним актима, саопштио је МУП.

Следећег мјесеца је, како се сумња, С. Т. на захтјев М. К. извршила провјере кроз базе података Интерпола за исту особу из криминогене средине, да ли је за њим расписана међународна потјерница, о чему их је обавјестила.

Сумња се и да су М. К. и Р. Л. дужи временски период вршили физичко обезбjеђење особе за коју су вршене ове провјере кроз службене евиденције, као и његове породице, а заузврат су добијали новац и поклоне.

Претресом изнајмљеног стана у Новом Саду који су користили М. К. и Р. Л. а који је у близини адресе становања особе из криминогене средине, пронађено је оружје у нелегалном посједу и опојна дрога.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима, пренео је Танјуг.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана