Uhapšeni policajci u Beogradu i Novom Sadu, osumnjičeni za saradnju sa kriminalcima

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Pripadnici MUP.a, po nalogu posebnih odjeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su policijske službenike Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), policijskog službenika PU za grad Beograd M. K. (37) i policijsku službenicu Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (45).

Oni u uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

R. L. se sumnjiči i za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši provjeru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima, saopštio je MUP.

Sledećeg mjeseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtjev M. K. izvršila provjere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna potjernica, o čemu ih je obavjestila.

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbjeđenje osobe za koju su vršene ove provjere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posjedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, preneo je Tanjug.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana