Ухапшени нападачи на кинеског радника на планини Старици

Танјуг
Foto: Илустрација

МАЈДАНПЕК- Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције и полиције у Мајданпеку, ухапсили су Н. М. (1980) и Н. Д. (1992) из тог града, због постојања сумње да су извршили кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости.

Полиција ће против Г. Ј. (1971), који је на издржавању затворске казне, за исто кривично дјело поднијети кривичну пријаву, наведено је у саопштењу полиције.

Они се сумњиче да су 24. септембра, око 23.30 сати, са В. Б, И. Ђ. и М. С. који су раније ухапшени, маскирани ушли у „Доњи дио гребена“ на планини Старици и физички напали кинеског радника који је управљао радном машином кинеске фирме „ Jinshan construction “, а затим каменицама гађали машину и на њој изазвали пожар.

Иначе, Г. Ј. је био на слободном викенду, а потом се вратио на одслужење затворске казне.

Кинески радник лакше је повријеђен, а причињена материјална штета на радној машини процјењује се на око 150.000 америчких долара.

Полиција у Мајданпеку интензивно трага за осталим учесницима овог догађаја.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Неготину, Н. М. и Н. Д. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу, наведено је у саопштењу Полицијске управе у Бору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана