Uhapšeni napadači na kineskog radnika na planini Starici

Tanjug
Foto: Ilustracija

MAJDANPEK- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policije u Majdanpeku, uhapsili su N. M. (1980) i N. D. (1992) iz tog grada, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Policija će protiv G. J. (1971), koji je na izdržavanju zatvorske kazne, za isto krivično djelo podnijeti krivičnu prijavu, navedeno je u saopštenju policije.

Oni se sumnjiče da su 24. septembra, oko 23.30 sati, sa V. B, I. Đ. i M. S. koji su ranije uhapšeni, maskirani ušli u „Donji dio grebena“ na planini Starici i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom kineske firme „ Jinshan construction “, a zatim kamenicama gađali mašinu i na njoj izazvali požar.

Inače, G. J. je bio na slobodnom vikendu, a potom se vratio na odsluženje zatvorske kazne.

Kineski radnik lakše je povrijeđen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procjenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Policija u Majdanpeku intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, N. M. i N. D. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Boru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana