Ухапшена криминална група која се сумњичи за илегално превожење миграната преко границе

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - По налогу Тужилашта за организовани криминал након вишемјесечног предистражног поступка данас су припадници МУП-а, УКП-а, СБПОК-а, Одјељења за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи, ухапсили  М.К., П.П., Ж.Р., Ј.П., К.Г., Б.М. , П.С. и Д. Р., због сумње да су илегално превозили мигранте преко граница.

Наредбом о спровођењу истраге поред ових осам особа обухваћено је још њих тројица М.Х., Ф.Б. и И.М. који тренутно нису доступни нашим државним органима, наводи се у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Чланови ове организоване криминалне групе су у периоду од половине фебруара до 27. септембра ове године, за финансијску корист од 1.000 до 6.000 евра по мигранту организовали недозвољен прелазак државне границе са територије Србије у Мађарску,  Хрватску и Румунију, а у циљу даљег илегалног пребацивања ка земљама Западне Европе.

Ова криминална група је, сумња се, организовала прелазак најмање 108 илегалних миграната различитих држављанстава тако што је  куповала теретна возила и вршила преправке на њима израђујући „штекове“ (дупле плафоне, бункере) у којима је кријумчарила мигранте.

Како би оправдала излазак возила из земље организована криминална група је набављала робу и царинску документацију.

Претреси су у току.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и  она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана