Uhapšena kriminalna grupa koja se sumnjiči za ilegalno prevoženje migranata preko granice

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemjesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici MUP-a, UKP-a, SBPOK-a, Odjeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, uhapsili  M.K., P.P., Ž.R., J.P., K.G., B.M. , P.S. i D. R., zbog sumnje da su ilegalno prevozili migrante preko granica.

Naredbom o sprovođenju istrage pored ovih osam osoba obuhvaćeno je još njih trojica M.H., F.B. i I.M. koji trenutno nisu dostupni našim državnim organima, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od polovine februara do 27. septembra ove godine, za finansijsku korist od 1.000 do 6.000 evra po migrantu organizovali nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Srbije u Mađarsku,  Hrvatsku i Rumuniju, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Zapadne Evrope.

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak najmanje 108 ilegalnih migranata različitih državljanstava tako što je  kupovala teretna vozila i vršila prepravke na njima izrađujući „štekove“ (duple plafone, bunkere) u kojima je krijumčarila migrante.

Kako bi opravdala izlazak vozila iz zemlje organizovana kriminalna grupa je nabavljala robu i carinsku dokumentaciju.

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i  ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana