Ухапшен синовац познатог црногорског нарко-боса

Агенције
Ухапшен синовац познатог црногорског нарко-боса

Београд - Београдска полиција ухапсила је Чеда Калића (28), синовца црногорског нарко-боса Сафета Калића и О. Н. (27), због постојања основа сумње да су извршили кривично дијело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и том приликом заплијенили око 800 грама хероина и килограм марихуане, сазнаје “Блиц”.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог Калића пронашла око 800 грама хероина, док је приликом претреса просторија које користе осумњичени пронађено још килограм марихуане.

МУП у саопштењу за медије наводи да се сумња да су Калић и О. Н. дужи временски период набављали хероин и марихуану из Црне Горе, а продавали на територији Београда.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

О криминалној каријери Рожајца Сафета-Саја Калића прва је проговорила српска полиција, а њен директор Милорад Вељовић јавно га је означавао као једног од балканских наркобосова.

Он је, иначе, у кумовским односима са кокаинским босом Дарком Шарићем, са којим се дружи и сарађује дужи низ година, преноси “Блиц”.

Медији су раније Калића доводили у везу са шверцом хероина, којим је наводно снабдијевао земунски клан. Те оптужбе никада нису доказане, упркос процесу који је извесно време против њега вођен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана