Uhapšen sinovac poznatog crnogorskog narko-bosa

Agencije
Uhapšen sinovac poznatog crnogorskog narko-bosa

Beograd - Beogradska policija uhapsila je Čeda Kalića (28), sinovca crnogorskog narko-bosa Safeta Kalića i O. N. (27), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično dijelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom zaplijenili oko 800 grama heroina i kilogram marihuane, saznaje “Blic”.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog Kalića pronašla oko 800 grama heroina, dok je prilikom pretresa prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno još kilogram marihuane.

MUP u saopštenju za medije navodi da se sumnja da su Kalić i O. N. duži vremenski period nabavljali heroin i marihuanu iz Crne Gore, a prodavali na teritoriji Beograda.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

O kriminalnoj karijeri Rožajca Safeta-Saja Kalića prva je progovorila srpska policija, a njen direktor Milorad Veljović javno ga je označavao kao jednog od balkanskih narkobosova.

On je, inače, u kumovskim odnosima sa kokainskim bosom Darkom Šarićem, sa kojim se druži i sarađuje duži niz godina, prenosi “Blic”.

Mediji su ranije Kalića dovodili u vezu sa švercom heroina, kojim je navodno snabdijevao zemunski klan. Te optužbe nikada nisu dokazane, uprkos procesu koji je izvesno vreme protiv njega vođen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana