Убијен Оливер Ивановћ

Агенције
Убијен Оливер Ивановћ

Косовска Митровица - Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" преминуо је након што је упуцан испред канцеларије у Косовској Митровици.

Ивановић је подлегао повредама, упркос борби љекара, потврдили су његов адвокат Небојша Влајић и Милан Ивановић, директор болнице у Косовској Митровици. Ивановић је додао да Оливеру Ивановићу није могло да се помогне, те да је преминуо након што је више пута упуцен у горњи дио тијела.

"Обистиниле су се наше најгоре слутње, лекари су објавили у 9.30 да је Оливер Ивановић преминуо. Покушали су реанимацију, ништа није успело. Он има више прострелних рана у горњем делу тела и нажалост са тиме није могао да се избори", рекао је Влајић.

Ивановић је погођен са четири метка у груди и у бесвијесном стању је пребачен у болницу у Косовској Митровици гдје је подлегао повредама.  

Предсједник Србије Александар Вучић заказао је за 12 сати хитну сједницу Савјета за националну безбједност због убиства Оливера Ивановића. Полиција је испред његове канцеларије пронашла три чауре, рекла је Ксенија Божовић из његове странке за РСЕ.

Сјеверни дио Косовске Митровице блокирале су јаке снаге Косовске полиције које трагају за особом која је пуцала на лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

И простор око сједишта странке је блокиран.

"Упуцали су га испред канцеларије, био је сам. Пронашла га је комшиница која је кренула да купи хлеб. Одмах су позвали Хитну помоћ", рекла је Божовићева за Ало!.

Оливер Ивановић рођен је 1. априла 1953. године у селу Рзнић код Дечана.  Основну и Машинско-техничку школу завршио у Косовској Митровици. Био је питомац Војне академије у Загребу, али је напушта послије три године. Завршио Машински факултет у Митровици, а у Приштини је дипломирао и на Економском факултету.

Радио је у митровачком транспортном предузећу "ТрансКосово", фабрици керамичких плочица "Мозаик" и представништву фирме "Хепок" из Мостара. Од 1991. до 1998. био је на челу спортског центра у Косовској Митровици. На месту замјеника генералног директора компаније "Фероникл" из Глоговца провео је период до 2004. године, када је постао директор Националне службе за запошљавање за Косово и Метохију.

Када је 1999. године формирано Српско национално веће Ивановић је постао предсједник његовог Извршног одбора за сјеверно Косово. Са тог мјеста смијењен је 2001. године. Кад су владе СРЈ и Србије формирале Координациони центар за Косово и Метохију, постављен за шефа Службе за економски развој и реконструкцију.  Од 2008. налазио се мјесту државног секретара у Министарству за Косово и Метохију. Био је члан Социјалдемократске партије која више не постоји. Био је инструктор и међународни карате судија. Био је и предсједник карате клуба "Трепча".

Био је ожењен и отац три сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана