Убица трудне жене извршио самоубиство након што га је пронашла полиција

Анадолија
Foto: Агенције

ПРИШТИНА - Сокол Халити који је био у бјекству нако што је прије два дана убио своју бившу трудну жену, извршио је самоубиство, након што га је Полиција самопроглашеног Косова пронашла, саопштио је министар унутрашњих послова самопроглашеног Косова Џељлаљ Свечља

Свечља је навео да је “након интензивног рада свих јединица Косовске полиције лоцирана локација убице Сокола Халилија, који се, упркос покушају полицијских званичника да преговарају о предаји, убио”.

Министар Свечља је навео и да ће Полиција самопроглашеног Косова, као и Полицијски инспекторат, наставити истрагу како би се откриле све околности убиства труднице и самоубиства починиоца.

У сриједу увече је испред Гинеколошке клинике у Приштини Сокољ Хаљиљиубио своју бившу трудну жену Хамиду, стару 35 година, која је била пред порођајем. Он је са супругом био у процесу развода и због ранијег насиља над њом имао је забрану приласка њеној кући.

Ово је друга жена која је убијена на Косову у задњих недјељу дана. У Приштини је 25. новембра мушкарац сјекиром усмртио своју супругу.

У Приштини је јуче због тога одржан протест на коме се окупио велики број грађана, углавном жена. Са протеста, који је организовала невладина организација Колектив за феминистичко мишљење и акцију, затражене су оставке званичника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана