Ubica trudne žene izvršio samoubistvo nakon što ga je pronašla policija

Anadolija
Foto: Agencije

PRIŠTINA - Sokol Haliti koji je bio u bjekstvu nako što je prije dva dana ubio svoju bivšu trudnu ženu, izvršio je samoubistvo, nakon što ga je Policija samoproglašenog Kosova pronašla, saopštio je ministar unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Dželjlalj Svečlja

Svečlja je naveo da je “nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije locirana lokacija ubice Sokola Halilija, koji se, uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, ubio”.

Ministar Svečlja je naveo i da će Policija samoproglašenog Kosova, kao i Policijski inspektorat, nastaviti istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva počinioca.

U srijedu uveče je ispred Ginekološke klinike u Prištini Sokolj Haljiljiubio svoju bivšu trudnu ženu Hamidu, staru 35 godina, koja je bila pred porođajem. On je sa suprugom bio u procesu razvoda i zbog ranijeg nasilja nad njom imao je zabranu prilaska njenoj kući.

Ovo je druga žena koja je ubijena na Kosovu u zadnjih nedjelju dana. U Prištini je 25. novembra muškarac sjekirom usmrtio svoju suprugu.

U Prištini je juče zbog toga održan protest na kome se okupio veliki broj građana, uglavnom žena. Sa protesta, koji je organizovala nevladina organizacija Kolektiv za feminističko mišljenje i akciju, zatražene su ostavke zvaničnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana