Убица Храстов и његови помагачи добили мурал у Карловцу

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

КАРЛОВАЦ - Навијачи Динама "Бед блу бојси" (БББ) направили су у Карловцу мурал по лику Михајла Храстова, пресуђеног убице војника ЈНА на Коранском мосту 1991. године.

Подвожњак који дијели два карловачка кварта Грабрик и Раковац има нови садржај, а БББ су направили мурал посвећен Храстову и Специјалној јединици полиције "Гром".

Храстов, бивши припадник специјалне полиције, одслужио је затворску казну према пресуди Врховног суда због убиства 13 војника ЈНА на Коранском мосту у Карловцу.

Након што је правоснажно осуђен, породице убијених војника тужиле су Републику Хрватску да им исплати одштету. Држава је то платила и упутила регресни захтјев према Храстову.

Хрватска од тада потражује од Хратсова да јој исплати одштету коју је по пресудама у парничним поступцима до сада она исплатила породицама убијених војника.

За велики дио Карловчана, преноси хрватски портал "Народ", Храстов је и даље херој, упркос убиствима на Коранском мосту. Злочин над војницима ЈНА на данашњи дан прије 30 година извршили су припадници хрватске специјалне јединице полиције, који су због тога и добили мурал БББ, познатих по антисрпским испадима, шовинистичкиим паролама и муралима.

На Коранском мосту 1991. године заробљено је 25 војника ЈНА, а потом убјено 13 резервиста. Неки од њих су заклани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана