Ubica Hrastov i njegovi pomagači dobili mural u Karlovcu

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

KARLOVAC - Navijači Dinama "Bed blu bojsi" (BBB) napravili su u Karlovcu mural po liku Mihajla Hrastova, presuđenog ubice vojnika JNA na Koranskom mostu 1991. godine.

Podvožnjak koji dijeli dva karlovačka kvarta Grabrik i Rakovac ima novi sadržaj, a BBB su napravili mural posvećen Hrastovu i Specijalnoj jedinici policije "Grom".

Hrastov, bivši pripadnik specijalne policije, odslužio je zatvorsku kaznu prema presudi Vrhovnog suda zbog ubistva 13 vojnika JNA na Koranskom mostu u Karlovcu.

Nakon što je pravosnažno osuđen, porodice ubijenih vojnika tužile su Republiku Hrvatsku da im isplati odštetu. Država je to platila i uputila regresni zahtjev prema Hrastovu.

Hrvatska od tada potražuje od Hratsova da joj isplati odštetu koju je po presudama u parničnim postupcima do sada ona isplatila porodicama ubijenih vojnika.

Za veliki dio Karlovčana, prenosi hrvatski portal "Narod", Hrastov je i dalje heroj, uprkos ubistvima na Koranskom mostu. Zločin nad vojnicima JNA na današnji dan prije 30 godina izvršili su pripadnici hrvatske specijalne jedinice policije, koji su zbog toga i dobili mural BBB, poznatih po antisrpskim ispadima, šovinističkiim parolama i muralima.

Na Koranskom mostu 1991. godine zarobljeno je 25 vojnika JNA, a potom ubjeno 13 rezervista. Neki od njih su zaklani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana