У Србију стижу два нова авиона

Агенције
У Србију стижу два нова авиона

Београд - Три балканске авиокомпаније прошириће своју флоту на љето, како би испратили ширење својих мрежа летова.

Ер Србија ће закупити два авиона која су раније припадала авиокомпанији Адрија ервејз, која је банкротирала. У питању су авиони Ербас А319, који ће бити испоручени око 20. марта.

Обије летјелице произведене су 2010. године и у власништву су компаније Карлајл авијејшн партнерс. Један од ова два авиона замијениће постојећи авион у флоти српског авиопревозника, који ће бити враћен даваоцу лизинга.

Српски авиопревозник вјероватно ће узети и два АТР72 авиона, али се у исто вријеме очекује да ће и вратити један овакав авион који је коришћен претходних година.

Такође, очекује се да ће Ер Србија наставити да користи ЦРЈ900 авион и преко лета, иако је коришћење ове летјелице привремено заустављено, док се не потпише финални уговор о лизингу, преноси Екс-Ју авиејшен.

Кроејша ерлајнс и Монтенегро ерлајнс такође ће имати новитете у својим флотама, па ће тако хрватска авиокомпанија добити два авиона Ербас А319 које ће користити наредних осам година, а црногорски авиопревозник поновиће своју флоту са Ембрејер Е195 авионима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана