U Srbiju stižu dva nova aviona

Agencije
U Srbiju stižu dva nova aviona

Beograd - Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na ljeto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.

Er Srbija će zakupiti dva aviona koja su ranije pripadala aviokompaniji Adrija ervejz, koja je bankrotirala. U pitanju su avioni Erbas A319, koji će biti isporučeni oko 20. marta.

Obije letjelice proizvedene su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Karlajl avijejšn partners. Jedan od ova dva aviona zamijeniće postojeći avion u floti srpskog avioprevoznika, koji će biti vraćen davaocu lizinga.

Srpski avioprevoznik vjerovatno će uzeti i dva ATR72 aviona, ali se u isto vrijeme očekuje da će i vratiti jedan ovakav avion koji je korišćen prethodnih godina.

Takođe, očekuje se da će Er Srbija nastaviti da koristi CRJ900 avion i preko leta, iako je korišćenje ove letjelice privremeno zaustavljeno, dok se ne potpiše finalni ugovor o lizingu, prenosi Eks-Ju aviejšen.

Kroejša erlajns i Montenegro erlajns takođe će imati novitete u svojim flotama, pa će tako hrvatska aviokompanija dobiti dva aviona Erbas A319 koje će koristiti narednih osam godina, a crnogorski avioprevoznik ponoviće svoju flotu sa Embrejer E195 avionima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana