У Новом Саду ухапшено пет лица због злоупотребе положаја

Срна
У Новом Саду ухапшено пет лица због злоупотребе положаја

Нови Сад - Припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су у Новом Саду пет лица због сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили буџет града за 1.637.968 динара /око 14.000 евра/.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Ухапшени су службеници Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Нови Сад чији су иницијали З.Л. /62/ и Д.Б.П. /55/ због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, саопштено је из МУП-а Србије.

Ухапшена је и М.М. /58/, радница комуналног предузећа “Пут” из Новог Сада, због сумње да је злоупотријебила службени положај.

Због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица ухапшени су С.Т. /48/ - одговорно лице у привредном друштву “МН” из Лознице и М.Н. /62/, законски заступник тог друштва. Он је осумњичен за злоупотребу у вези са јавном набавком.

З.Л, Д.Б.П. и М.Н. су осумњичени да су у току 2018. године привредном друштву “МН” из Лознице прилагођавали конкурсну документацију за јавну набавку у вези са уређењем парка у Новом Саду са инфраструктуром и јавним освјетљењем.

Тиме су овом предузећу прибавили противправну имовинску корист од 124.278.840 динара /око милион евра/.

Сумња се да су З.Л, М.М, М.Н. и С.Т. сачињавали и потписивали грађевинске дневнике и обрачунске листове са неистинитим садржајем у вези са изведеним радовима на поправци оштећених површина степеништа на прилазу позоришту у Новом Саду. На основу њих су извршена плаћања “МН” Лозница.

Тако су, како се претпоставља, за ово привредно друштво прибавили корист од 1.637.968 динара /око 14.000 евра/, за колико је оштећен град Нови Сад и буџет АП Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана