U Novom Sadu uhapšeno pet lica zbog zloupotrebe položaja

Srna
U Novom Sadu uhapšeno pet lica zbog zloupotrebe položaja

Novi Sad - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su u Novom Sadu pet lica zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet grada za 1.637.968 dinara /oko 14.000 evra/.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Uhapšeni su službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad čiji su inicijali Z.L. /62/ i D.B.P. /55/ zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Uhapšena je i M.M. /58/, radnica komunalnog preduzeća “Put” iz Novog Sada, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su S.T. /48/ - odgovorno lice u privrednom društvu “MN” iz Loznice i M.N. /62/, zakonski zastupnik tog društva. On je osumnjičen za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Z.L, D.B.P. i M.N. su osumnjičeni da su u toku 2018. godine privrednom društvu “MN” iz Loznice prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnim osvjetljenjem.

Time su ovom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist od 124.278.840 dinara /oko milion evra/.

Sumnja se da su Z.L, M.M, M.N. i S.T. sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu pozorištu u Novom Sadu. Na osnovu njih su izvršena plaćanja “MN” Loznica.

Tako su, kako se pretpostavlja, za ovo privredno društvo pribavili korist od 1.637.968 dinara /oko 14.000 evra/, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet AP Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana