У Нишу хоспитализовано и десеторо дјеце, Ужице тражи нове смјештаје

Srna
У Нишу хоспитализовано и десеторо дјеце, Ужице тражи нове смјештаје

БЕОГРАД - У ковид болницама у Нишу хоспитализована су 324 пацијента, од тога десеторо дјеце, док у болници у Ужицу има двадесетак мјеста за смјештај пацијената, па се разматрају друге могућности за смјештај пацијената. У четири ковид болнице у Нишу има мјеста, али се број пацијената свакодневно повећава, а помоћник директора Клиничког центра Ниш Мирослава Живковић каже за РТС да су до јутрос хоспитализована 324 пацијента, од којих је 121 позитиван на ковид-19.

"Хоспитализовано је десеторо деце од којих је четворо позитивно", додала је Живковићева.

Она је навела да је на респираторима у овој болници 11 пацијената.

Помоћник директора Здравственог центра Ужице Наташа Гаговић каже да је тренутно у тој болници хоспитализовано 318 пацијената, да су у другом налету епидемије отворили и стари блок болнице, а да је капацитет око 350 лежајева.

"Тренутно је око 20 места слободно у Општој болници", додаје Гаговићева, те наводи да су због тога разматране могућности отварања нових капацитета.

Она је додала да је први приједлог био отварање пољске болнице у кругу болнице, али и друге могућности као што је отварање студентског дома "Петар Радовановић", али то је само на нивоу разматрања и детаљне инструкције чекају се из Београда.

Прошле недјеље је и болница Чигота на Златибору опредијељена за смјештај ковид пацијената и тамо је за викенд повећан број смјештајних капацитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана