U Nišu hospitalizovano i desetoro djece, Užice traži nove smještaje

Srna
U Nišu hospitalizovano i desetoro djece, Užice traži nove smještaje

BEOGRAD - U kovid bolnicama u Nišu hospitalizovana su 324 pacijenta, od toga desetoro djece, dok u bolnici u Užicu ima dvadesetak mjesta za smještaj pacijenata, pa se razmatraju druge mogućnosti za smještaj pacijenata. U četiri kovid bolnice u Nišu ima mjesta, ali se broj pacijenata svakodnevno povećava, a pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Miroslava Živković kaže za RTS da su do jutros hospitalizovana 324 pacijenta, od kojih je 121 pozitivan na kovid-19.

"Hospitalizovano je desetoro dece od kojih je četvoro pozitivno", dodala je Živkovićeva.

Ona je navela da je na respiratorima u ovoj bolnici 11 pacijenata.

Pomoćnik direktora Zdravstvenog centra Užice Nataša Gagović kaže da je trenutno u toj bolnici hospitalizovano 318 pacijenata, da su u drugom naletu epidemije otvorili i stari blok bolnice, a da je kapacitet oko 350 ležajeva.

"Trenutno je oko 20 mesta slobodno u Opštoj bolnici", dodaje Gagovićeva, te navodi da su zbog toga razmatrane mogućnosti otvaranja novih kapaciteta.

Ona je dodala da je prvi prijedlog bio otvaranje poljske bolnice u krugu bolnice, ali i druge mogućnosti kao što je otvaranje studentskog doma "Petar Radovanović", ali to je samo na nivou razmatranja i detaljne instrukcije čekaju se iz Beograda.

Prošle nedjelje je i bolnica Čigota na Zlatiboru opredijeljena za smještaj kovid pacijenata i tamo je za vikend povećan broj smještajnih kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana