У насељу Суви До заставе ОВК и "велике Албаније"

Танјуг
Foto: Принтскрин

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- У насељу Суви До у Сјеверној Митровици освануле су заставе ОВК и "велике Албаније", а у Косовској полицији кажу да о том случају није покренута истрага.

Како наводи Косово онлајн, застава ОВК и застава "велике Албаније", на којој су ликови Исмаила Ћемаљија и Исе Бољетинца, налазе се на јарболу који је постављен на саобраћајни знак, између двије коловозне траке у Сувом Долу.

Из полиције су навели да нема информација у вези са догађајем у Сувом Долу.

"Нема никаквих информација да је у вези са тим покренута истрага, полицајци су на терену свакодневно и обављају своју дужност, уколико буде извјештаја у вези са овим догађајем обавијестићемо јавност", рекао је за Косово онлајн портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

Насеље Суви До налази се у Сјеверној Митровици и годинама је предмет међуопштинског спора са Албанцима из Јужне Митровице.

Недавно је Косовска полиција из Јужне Митровице без сагласности Сјеверне полицијске станице преузела патролорање Сувим Долом, без претходне најаве или било каквог рјешења о административној подели.

Насеља Горњи и Доњи Суви До су мјешовита и према важећим законима катастарски припадају општини Сјеверна Митровица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана