У карантину више од пола екипе РТС-а

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Екипа РТС-а која извјештава са Олимпијских игара у Токију је десеткована јер је више од пола медијског тима морало да оде у обавезни двонедјељни карантин послије открића да је страни новинар, који је 19. јула путовао са њима, заражен вирусом корона, потврђено је из Јавног сервиса Србије.

 Новинар РТС-а Предраг Милинковић рекао је да већину његових колега публика од сутра неће гледати у директним преносима због особе која је сједила близу њих на лету између Франкфурта и Токија.

"Не знамо ко је та особа, знамо само да је сједила  у њиховој близини и да морају у карантин", навео је Милинковић, додајући да његове колеге у карантину чекају резултате пи-си-ар тестова и да се надају добрим вијестима.

Милинковић је нагласио да су сви новинари РТС-а који су задржани у карантину у Токију вакцинисани, као и да су се придржавали свих правила. "Екипа којој је омогућено да настави да ради то ће и чинити, али са смањеним капацитетима и уз подршку колега у Београду.

Вјерујем да ће сви бити негативни, као што је било и до данас", рекао је Милинковић. Јавни сервис је саопштио да су сви чланови делегације РТС-а вакцинисани прије одласка у Јапан, као и да су сва четири пута били негативни на тестирањима по доласку у Токио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана