U karantinu više od pola ekipe RTS-a

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD - Ekipa RTS-a koja izvještava sa Olimpijskih igara u Tokiju je desetkovana jer je više od pola medijskog tima moralo da ode u obavezni dvonedjeljni karantin poslije otkrića da je strani novinar, koji je 19. jula putovao sa njima, zaražen virusom korona, potvrđeno je iz Javnog servisa Srbije.

 Novinar RTS-a Predrag Milinković rekao je da većinu njegovih kolega publika od sutra neće gledati u direktnim prenosima zbog osobe koja je sjedila blizu njih na letu između Frankfurta i Tokija.

"Ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sjedila  u njihovoj blizini i da moraju u karantin", naveo je Milinković, dodajući da njegove kolege u karantinu čekaju rezultate pi-si-ar testova i da se nadaju dobrim vijestima.

Milinković je naglasio da su svi novinari RTS-a koji su zadržani u karantinu u Tokiju vakcinisani, kao i da su se pridržavali svih pravila. "Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi to će i činiti, ali sa smanjenim kapacitetima i uz podršku kolega u Beogradu.

Vjerujem da će svi biti negativni, kao što je bilo i do danas", rekao je Milinković. Javni servis je saopštio da su svi članovi delegacije RTS-a vakcinisani prije odlaska u Japan, kao i da su sva četiri puta bili negativni na testiranjima po dolasku u Tokio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana