У четвртак сједница Савјета за националну безбједност Србије збох изјава Изетбеговића

Срна
У четвртак сједница Савјета за националну безбједност Србије збох изјава Изетбеговића

Београд - Сједница Савјета за националну безбједност Србије поводом изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да је БиХ већ требало да призна самопроглашено Косово и да планира да то учини биће одржана у четвртак, 16. новембра, сазнаје РТС.

Сједница Савјета заказана је за 12.00 часова.


Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је изјава члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића о признању независности Косова "скандалозна и шокантна" и да, како је рекао, из коријена мијења "ствари и односе".

"Сасвим сигурно да ово неће остати без одговора. То значи да БиХ напушта принцип поштовања територијалног интегритета и суверенитета не само у случају Србије, пошто не можете у случају Србије примењивати једне аршине, а на друге државе, па и на властиту, друге аршине", рекао је Ђурић за Пинк.

Ђурић је додао да ће надлежни органи Србије врло брзо наћи начина да дају, како је рекао, прави одговор на шокантну и скандалозну изјаву Изетбеговића.

Народни посланик у Скупштини Србије Мехо Омеровић каже да је ван сваке памети да неко ко је само један од три члана Предсједништва БиХ, која чува сопствени територијални интегритет, жели да признаје сецесију у другој држави.

"Залагати се за комадање Србије признавањем Косова значило би да је то и прихватање да се и БиХ може делити на три дела", оцјењује Омеровић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је за "Дојче веле" да је БиХ већ требало да призна Косово и да планира да то учини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана