У Бриселу почео први састанак Радне групе Београд-Приштина за таблице

Танјуг
Foto: Танјуг

БРИСЕЛ- У Бриселу је данас почео први састанак Радне групе експерата Београда и Приштине, која би требало да нађе обострано прихватљиво рјешење за спор око регистарских таблица.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, поздравио је експерте две делегације и најавио да ће Радном групом, састављеном од по четири представника Београда и Приштине, председавати његови савјетници.

"Група којом ће председавати моји саветници састајаће се редовно. Верујем да ће конкретне налазе представити за шест месеци", написао је Лајчак на Твитеру.

У Бриселу кажу да је циљ радне групе да се нађе трајно рјешење за спор Београда и Приштине око регистрских таблица.

 Радна група је формирана на основу споразума договореног 30. септембра током разговора главних преговарача Београд и Приштине у Бриселу. Тим споразумом прекинута је криза на административним прелазима између централне Србије и КиМ и враћена слобода кретања уз почетак коришћења наљепница за регистрске таблице.

Тада је договорено и да се формира Радна група која би у наредних шест мјесеци требало да дође до договора око трајног решења за питање примјене односно признавања регистрских таблица између Београда и Прштине.

Налази Радне групе требало би да буду размотрени на састанку дијалога Београда и Приштине на високом политичком нивоу. У Бриселу напомињу да ће се састанци из оквира дијалога Београда и Приштине, на нивоу главних преговарача и лидера, одвијати независно од рада Радне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана