У Бошу у Србији произведено 100 милиона метлица брисача

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Из компаније Бош саопштили су данас да као водећи добављач технологије и услуга биљеже важан тренутак пословања у Србији - у производном погону у Пећинцима произведено је 100 милиона брисача.

Према ријечима директора фабрике у Пећинцима Јорга Кречмара, у плану је, да компанија прошири капацитете увођењем нових производних линија и система брисача.

"За нас је најважнији квалитет производа, а томе доприноси традиција дуга преко 130 година, али и иновације које уграђујемо у сваки детаљ, на пример при склапању брисача", додао је Кречмар и нагласио да број од 100 милиона произведених метлица брисача за фабрику Бош предствља огледало преданог рада целог тима у фабрици.

Генерална директорка Босћ Групе у Србији Јованка Јовановић навела је да су у фарбци веома поносни што могу да се похвале чињеницом да обележавању тако значајан резултат.

"За нас овај број представља велики успех који није било могуће остварити без великог труда и рада свих запослених током последњих осам година. Захваљујући производњи делова за аутомобиле, Босћ је у топ 15 највећих извозника у Србији“, изјавила је она.

У саопштењу се додаје да је компанија од 2012. године уложила око 117 милиона евра у развој пословања у Србији - од чега више од 18 милиона евра само током 2020. године. Фабрика у Пећинцима има око 1.900 запослених, од тога преко 1.400 ради у производњи и скоро 500 запослених за подршку бизнису, и то од инжењерских позиција, логистике до одељења подршке, навели су из фабрике.

Фабрика припада дивизији Електро покретача компаније Босћ и од почетка рада 2013. године ређа успехе и представља пример доброг пословања, како у Србији, тако и у оквиру Босћ Групе на глобалном нивоу. Како наглашавају доказ успешног пословања је и чињеница да је у октобру у Пећинцима направљена јубиларна - сто милионита метлица брисача. Такође, планирано је даље улагање у истраживање и развој, као и проширење капацитета фабрике.

Подсjећају да је фабрика у Пећинцима 2015. године освојила награду за најбољу Босћ младу фабрику, а поред тога носилац је неколико награда купаца са којима Босћ сарађује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана