U Bošu u Srbiji proizvedeno 100 miliona metlica brisača

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

BEOGRAD - Iz kompanije Boš saopštili su danas da kao vodeći dobavljač tehnologije i usluga bilježe važan trenutak poslovanja u Srbiji - u proizvodnom pogonu u Pećincima proizvedeno je 100 miliona brisača.

Prema riječima direktora fabrike u Pećincima Jorga Krečmara, u planu je, da kompanija proširi kapacitete uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača.

"Za nas je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina, ali i inovacije koje ugrađujemo u svaki detalj, na primer pri sklapanju brisača", dodao je Krečmar i naglasio da broj od 100 miliona proizvedenih metlica brisača za fabriku Boš predstvlja ogledalo predanog rada celog tima u fabrici.

Generalna direktorka Bosć Grupe u Srbiji Jovanka Jovanović navela je da su u farbci veoma ponosni što mogu da se pohvale činjenicom da obeležavanju tako značajan rezultat.

"Za nas ovaj broj predstavlja veliki uspeh koji nije bilo moguće ostvariti bez velikog truda i rada svih zaposlenih tokom poslednjih osam godina. Zahvaljujući proizvodnji delova za automobile, Bosć je u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji“, izjavila je ona.

U saopštenju se dodaje da je kompanija od 2012. godine uložila oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji - od čega više od 18 miliona evra samo tokom 2020. godine. Fabrika u Pećincima ima oko 1.900 zaposlenih, od toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i to od inženjerskih pozicija, logistike do odeljenja podrške, naveli su iz fabrike.

Fabrika pripada diviziji Elektro pokretača kompanije Bosć i od početka rada 2013. godine ređa uspehe i predstavlja primer dobrog poslovanja, kako u Srbiji, tako i u okviru Bosć Grupe na globalnom nivou. Kako naglašavaju dokaz uspešnog poslovanja je i činjenica da je u oktobru u Pećincima napravljena jubilarna - sto milionita metlica brisača. Takođe, planirano je dalje ulaganje u istraživanje i razvoj, kao i proširenje kapaciteta fabrike.

Podsjećaju da je fabrika u Pećincima 2015. godine osvojila nagradu za najbolju Bosć mladu fabriku, a pored toga nosilac je nekoliko nagrada kupaca sa kojima Bosć sarađuje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana