У Београд стигла супстанца за производњу милион доза "спутњика ве"

Срна
У Београд стигла супстанца за производњу милион доза "спутњика ве"

БЕОГРАД - У Србију је данас допремљена супстанца за производњу близу милион вакцина "спутњик ве" против вируса корона, саопштио је министар без портфеља у Влади Србије Ненад Поповић.

Указујући да је ријеч о 600 литара супстанце допремљене из руске фармацеутске компаније "Генеријум" из Владимирске области, Поповић је поручио да ће супстанца одмах бити транспортована у Институт "Торлак", гдје ће се у наредних седам до 10 дана одвијати производња вакцина.

Он је истакао да је покретање производње руске вакцине у Србији резултат договора двојице предсједника Александра Вучића и Владимира Путина.

"Србија је прва у свету и једина у Европи започела производњу вакцине "спутњик ве". Ове вакцине користиће се у Србији, у региону, али и у другим земљама којима је потребна вакцина како би ставили под контролу корона вирус", објаснио је Поповић, који је и предсједник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом.

Он је навео да је руска вакцина, према свим истраживањима, тренутно најефикаснија вакцина на свјетском тржишту.

"Ефикасност руске вакцине је виша од 97 одсто", рекао је Поповић, додајући да је "спутњик ве" изванредан и као трећа, бустер доза вакцине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана