Тужилаштво: Смрт 2-годишње девојчице наступила насилно

Танјуг
Тужилаштво: Смрт 2-годишње девојчице наступила насилно

ЗАЈЕЧАР- Смрт двогодишње дјевојчице П.В. у Зајечару, за чије тешко убиство се сумњичи њен очух М.Н. из села Доњи Дејан, настала је насилно, закључено је након обдукције тијела.

Наиме, Вишем јавном тужилаштву у Зајечару је достављен обдукциони записник Завода за судску медицину у Нишу са закључком, у којем се, поред осталог, наводи да је код дјетета П. В., смрт настала насилно, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Како је прецизирано, смрт је наступила непосредно услед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог обимним јакостепеним повредама главе и посљедичним развојем јакостепеног отока мозга.

Код дјетета су утврђене и друге повреде које све збирно представљају тешку телесну повреду опасну по живот.

Тужилаштво ће затражити и вјештачење механизма наношења повреда од стране Завода за судску медицину.

Такође, данас је тужилаштву достављено вјештачење судског вјештака из области неуоропсихијатрије Мирјане Филимоновић, неуропсихијатра, која је у свом налазу навела да је М. Н, у време убиства, био у стању средњег пијанства, односно био је под дејством алкохола са количином алкохола у крви од 1,63 промила.

Окривљени ће бити упићен на неуропсихијатријско и психолошко вјештачење у Специјалну затворску болницу у Београду, по наредби овог тужилаштва.

М. Н. се сумњичи да је 21.фебрурара у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и телу ударио двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге и тешко је повриједио, а дијете је превезено у Здравствени центар у Зајечару гдје је преминуло.

Мајка двогодишње дјевојчице је, како се сумња, знала да је њен ванбрачни супруг у претходном периоду тукао дјевојчицу, али то није пријавила полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана