Tužilaštvo: Smrt 2-godišnje devojčice nastupila nasilno

Tanjug
Tužilaštvo: Smrt 2-godišnje devojčice nastupila nasilno

ZAJEČAR- Smrt dvogodišnje djevojčice P.V. u Zaječaru, za čije teško ubistvo se sumnjiči njen očuh M.N. iz sela Donji Dejan, nastala je nasilno, zaključeno je nakon obdukcije tijela.

Naime, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru je dostavljen obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom, u kojem se, pored ostalog, navodi da je kod djeteta P. V., smrt nastala nasilno, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Kako je precizirano, smrt je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Tužilaštvo će zatražiti i vještačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

Takođe, danas je tužilaštvu dostavljeno vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuoropsihijatrije Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je M. N, u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Okrivljeni će biti upićen na neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva.

M. N. se sumnjiči da je 21.februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Majka dvogodišnje djevojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug u prethodnom periodu tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana