Туча у мигрантском центру у Обреновцу

Срна
Туча у мигрантском центру у Обреновцу

БЕОГРАД - У касарни у Обреновцу у којој су смјештени мигранти дошло је до масовне туче, због чега су на лице мјеста изашле војска и полиција, јавио је “Блиц”.

До туче је дошло прошле ноћи у овом војном објекту, у којем је смјештено 1.060 миграната из Авганистана, Пакистана и Ирака.

Директор Полиције Србије Владимир Ребић рекао је за “Блиц” да је до туче више групација миграната дошло због међусобног оптуживања за крађу личних ствари.

“Стање у прихватном центру је након брзог појављивања припадника полиције стављено под контролу и врло брзо је успостављен јавни ред и мир”, рекао је Ребић.

Он је навео да је данас у току утврђивање идентитета лица која су учествовала у нередима, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Обреновцу и у присуству лица из Комесаријата за избјеглице Србије ради се и на проналаску извршилаца насиља, предмета кривичних дјела, као и предмета подобних за извршење кривичних дјела.

Предсједник општине Обреновац Мирослав Чучковић потврдио је рекао да је дошло до нереда између различитих мигрантских група смјештених у привременом центру, у касарни у Обреновцу.

“Неки од њих су покушали да напусте објекат. С циљем контроле ситуације и спречавања ескалације међусобних сукоба различитих група, ангажоване су јединице војске и полиције. Ситуација у прихватном центру врло брзо је стављена под контролу”, навео је Чучковић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана