Tuča u migrantskom centru u Obrenovcu

Srna
Tuča u migrantskom centru u Obrenovcu

BEOGRAD - U kasarni u Obrenovcu u kojoj su smješteni migranti došlo je do masovne tuče, zbog čega su na lice mjesta izašle vojska i policija, javio je “Blic”.

Do tuče je došlo prošle noći u ovom vojnom objektu, u kojem je smješteno 1.060 migranata iz Avganistana, Pakistana i Iraka.

Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić rekao je za “Blic” da je do tuče više grupacija migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu ličnih stvari.

“Stanje u prihvatnom centru je nakon brzog pojavljivanja pripadnika policije stavljeno pod kontrolu i vrlo brzo je uspostavljen javni red i mir”, rekao je Rebić.

On je naveo da je danas u toku utvrđivanje identiteta lica koja su učestvovala u neredima, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu i u prisustvu lica iz Komesarijata za izbjeglice Srbije radi se i na pronalasku izvršilaca nasilja, predmeta krivičnih djela, kao i predmeta podobnih za izvršenje krivičnih djela.

Predsjednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković potvrdio je rekao da je došlo do nereda između različitih migrantskih grupa smještenih u privremenom centru, u kasarni u Obrenovcu.

“Neki od njih su pokušali da napuste objekat. S ciljem kontrole situacije i sprečavanja eskalacije međusobnih sukoba različitih grupa, angažovane su jedinice vojske i policije. Situacija u prihvatnom centru vrlo brzo je stavljena pod kontrolu”, naveo je Čučković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana