Тројици ухапшених Срба суд у Приштини одредио једномјесечни притвор

Sputnik
Foto: AP

Основни суд у Приштини одредио је тројици Срба, који су у сриједу ухапшени на Косову и Метохији, притвор у трајању од 30 дана.

Илија Елезовић, Драган Миловић и Зоран Костић претходно су саслушани у том суду, пренио је портал Косово онлајн.

Елезовић је ухапшен у Косовској Митровици, Драган Миловић у Звечану, а Зоран Костић у Прилужју.

Сва тројица терете се за наводно почињене ратне злочине против цивилног становништва.

Адвокат: Притвор одређен мимо закона

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је да је суд прихватио конфузан, лош и нестручан захтјев за одређивање притвора, који је састављен мимо закона и без чињеница и доказа.

Пантовић, који брани Илију Елезовића, истакао је да се из образложења за одређивање притвора није могло видјети, ко се за шта терети, шта се то десило, и због чега Илија Елезовић, Зоран Костић и Драган Миловић имају такву оптужбу.

„Нажалост, Специјално Одjељење Основног суда у Приштини, које је надлежно за процесуирање ратних злочина, нема довољно снаге или жеље, хтења, да ове поступке води у складу са законом“, казао је Пантовић.

Пантовић је навео да суд није уважио ни захтјев да ће Илији Елезовићу боравак у условима притвора драстично угрозити здравствено стање.

„Могу да тврдим да ће му угрозити живот. Медицина је рекла да он није за притвор, међутим суд је одлучио како је одлучио“, додао је адвокат Пантовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана