Trojici uhapšenih Srba sud u Prištini odredio jednomjesečni pritvor

Sputnik
Foto: AP

Osnovni sud u Prištini odredio je trojici Srba, koji su u srijedu uhapšeni na Kosovu i Metohiji, pritvor u trajanju od 30 dana.

Ilija Elezović, Dragan Milović i Zoran Kostić prethodno su saslušani u tom sudu, prenio je portal Kosovo onlajn.

Elezović je uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, Dragan Milović u Zvečanu, a Zoran Kostić u Prilužju.

Sva trojica terete se za navodno počinjene ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

Advokat: Pritvor određen mimo zakona

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je da je sud prihvatio konfuzan, loš i nestručan zahtjev za određivanje pritvora, koji je sastavljen mimo zakona i bez činjenica i dokaza.

Pantović, koji brani Iliju Elezovića, istakao je da se iz obrazloženja za određivanje pritvora nije moglo vidjeti, ko se za šta tereti, šta se to desilo, i zbog čega Ilija Elezović, Zoran Kostić i Dragan Milović imaju takvu optužbu.

„Nažalost, Specijalno Odjeljenje Osnovnog suda u Prištini, koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili želje, htenja, da ove postupke vodi u skladu sa zakonom“, kazao je Pantović.

Pantović je naveo da sud nije uvažio ni zahtjev da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično ugroziti zdravstveno stanje.

„Mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Medicina je rekla da on nije za pritvor, međutim sud je odlučio kako je odlučio“, dodao je advokat Pantović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana