Трасова најавила улагања у регион

Срна
Foto: Аваз

САРАЈЕВО- Министар иностраних послова Велике Британије Елизабет Трас данас је током састанка са члановима Предсједништва БиХ најавила улагања британске владе у регион, посебно на јачању инфраструктуре и енергетског сектора, с циљем јачања партнерског односа и подршке.

Трасова је током сусрета нагласила преданост Велике Британије миру и стабилности у БиХ и западном Балкану, те напоменула да као дио сталне преданости напретку и миру у региону, британска Влада именовала Стјуарта Пича, који је већ боравио у посјети БиХ, за посебног изасланика за западни Балкан.

Чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић разговарали са Трасовом о укупним билатералним односима, актуелној политичкој ситуацији у БиХ, региону западног Балкана и остатку Европе.

Сва три члана Предсједништва БиХ изнијела су своје виђење ситуације у БиХ, али и улогу Велике Британије у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ су истакли значај инвестирања у БиХ, које доприноси јачању економског сектора, као кључног фактора у изградњи просперитетне будућности у земљи и у том контексту изразили захвалност британској Влади на најављеним инвестицијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана