Trasova najavila ulaganja u region

Srna
Foto: Avaz

SARAJEVO- Ministar inostranih poslova Velike Britanije Elizabet Tras danas je tokom sastanka sa članovima Predsjedništva BiH najavila ulaganja britanske vlade u region, posebno na jačanju infrastrukture i energetskog sektora, s ciljem jačanja partnerskog odnosa i podrške.

Trasova je tokom susreta naglasila predanost Velike Britanije miru i stabilnosti u BiH i zapadnom Balkanu, te napomenula da kao dio stalne predanosti napretku i miru u regionu, britanska Vlada imenovala Stjuarta Piča, koji je već boravio u posjeti BiH, za posebnog izaslanika za zapadni Balkan.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali sa Trasovom o ukupnim bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, regionu zapadnog Balkana i ostatku Evrope.

Sva tri člana Predsjedništva BiH iznijela su svoje viđenje situacije u BiH, ali i ulogu Velike Britanije u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli značaj investiranja u BiH, koje doprinosi jačanju ekonomskog sektora, kao ključnog faktora u izgradnji prosperitetne budućnosti u zemlji i u tom kontekstu izrazili zahvalnost britanskoj Vladi na najavljenim investicijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana