Традиција: У Београду почињу "Дани породице"

Срна
Традиција: У Београду почињу "Дани породице"

Манифестација "Дани породице" почиње данас у Београду и трајаће два мјесеца, а циљ је да се прикажу традиционалне вриједности породице.

Манифестација ће трајати до 15. јуна и овогодишњи "Дани породице" имаће богатији програм јер је, кажу организатори, породица нуклеус сваког друштва.

Циљ ове манифестације јесте да се прикаже културно-умјетнички садржај и све што Београд има, да се истакне јединство породице, традиција, знање, култура, историја.

Програмом је предвиђено отварање манифестације у 11.00 часова на Тргу Републике, а потом ће ту у 18.00 часова бити организован концерт сестара Марине и Марије Гобовић, извочађа традиционалне српске музике.

Наступиће и музичка породица Божић, хор Храма Светог Саве, културно-умјетничка друштва и плесне групе, хор Великог културног центра Београд и ансамбл "Бели анђео".

Неки од програма у наредна два мјесеца биће организовани од Теразијске чесме до Калемегданске тврђаве, до доњег Калемегдана, Студентског парка, са свим споредним бочним улицама из Кнез Михаилове.

У оквиру манифестације ће бити 18 тематских зона на бројним локацијама, од почетка Кнез Михаилове улице преко Трга Републике до цјелокупног подручја Калемегдана. Биће постављено 10 бина, једна велика на Тргу Републике и ту ће сваког викенда бити велики вечерњи концерти.

Између осталог, предвиђео је више од 50 фестивала, бројне спортске активности, више од 100 концерата и више од 50 биоскопских пројекција на отвореном на двије локације, као и више од 30 позоришних представа на отвореном.

У свим програмима учествоваће више од 350 музичких извођача, више од 50 уличних забављача, више од 40 плесача, 100 ликовних умјетника и културно-умјетничка друштва.

Акценат је ове године посебно стављен на такмичења и турнире, те ће 15. маја на Међународни дан породице бити додијељене плакете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана