Tradicija: U Beogradu počinju "Dani porodice"

Srna
Tradicija: U Beogradu počinju "Dani porodice"

Manifestacija "Dani porodice" počinje danas u Beogradu i trajaće dva mjeseca, a cilj je da se prikažu tradicionalne vrijednosti porodice.

Manifestacija će trajati do 15. juna i ovogodišnji "Dani porodice" imaće bogatiji program jer je, kažu organizatori, porodica nukleus svakog društva.

Cilj ove manifestacije jeste da se prikaže kulturno-umjetnički sadržaj i sve što Beograd ima, da se istakne jedinstvo porodice, tradicija, znanje, kultura, istorija.

Programom je predviđeno otvaranje manifestacije u 11.00 časova na Trgu Republike, a potom će tu u 18.00 časova biti organizovan koncert sestara Marine i Marije Gobović, izvočađa tradicionalne srpske muzike.

Nastupiće i muzička porodica Božić, hor Hrama Svetog Save, kulturno-umjetnička društva i plesne grupe, hor Velikog kulturnog centra Beograd i ansambl "Beli anđeo".

Neki od programa u naredna dva mjeseca biće organizovani od Terazijske česme do Kalemegdanske tvrđave, do donjeg Kalemegdana, Studentskog parka, sa svim sporednim bočnim ulicama iz Knez Mihailove.

U okviru manifestacije će biti 18 tematskih zona na brojnim lokacijama, od početka Knez Mihailove ulice preko Trga Republike do cjelokupnog područja Kalemegdana. Biće postavljeno 10 bina, jedna velika na Trgu Republike i tu će svakog vikenda biti veliki večernji koncerti.

Između ostalog, predviđeo je više od 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, više od 100 koncerata i više od 50 bioskopskih projekcija na otvorenom na dvije lokacije, kao i više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.

U svim programima učestvovaće više od 350 muzičkih izvođača, više od 50 uličnih zabavljača, više od 40 plesača, 100 likovnih umjetnika i kulturno-umjetnička društva.

Akcenat je ove godine posebno stavljen na takmičenja i turnire, te će 15. maja na Međunarodni dan porodice biti dodijeljene plakete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana