"Торлак" повукао једну серију бе-се-же вакцине

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Институт за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак" повукао је из промета једну серију бе-се-же вакцине због минималног одступања од строгих захтјева спецификације лијека, саопштило је Министарство здравља Србије.

"Родитељи немају разлога за забриност. Бебе у породилиштима примају проверене, безбедне и контролисане вакцине које су прошле све неопходне провере и законске процедуре пре стављања у употребу", истиче се у саопштењу.

Из Министарства наводе да је "Торлак", чим се појавила и најмања сумња о одступању вакцине од спецификацијских захтјева, одмах превентивно реаговао и са територије цијеле Србије повукао серију број 2710822.

У складу са информацијама достављеним од здравствених установа на територији Србије, "Торлак" је 16. марта повукао затечене количине од укупно 834 бочице ове серије вакцине.

Грађани су обавијештени да је, с циљем одржавања континуитета обавезне имунизације пацијената и елимининације могућности за несташицом ове вакцине, "Торлак" истовремено извршио снабдијевање свих здравствених установа из плана мреже здравствених установа одговарајућом количином бе-се-же вакцине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана