"Torlak" povukao jednu seriju be-se-že vakcine

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" povukao je iz prometa jednu seriju be-se-že vakcine zbog minimalnog odstupanja od strogih zahtjeva specifikacije lijeka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Roditelji nemaju razloga za zabrinost. Bebe u porodilištima primaju proverene, bezbedne i kontrolisane vakcine koje su prošle sve neophodne provere i zakonske procedure pre stavljanja u upotrebu", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da je "Torlak", čim se pojavila i najmanja sumnja o odstupanju vakcine od specifikacijskih zahtjeva, odmah preventivno reagovao i sa teritorije cijele Srbije povukao seriju broj 2710822.

U skladu sa informacijama dostavljenim od zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije, "Torlak" je 16. marta povukao zatečene količine od ukupno 834 bočice ove serije vakcine.

Građani su obaviješteni da je, s ciljem održavanja kontinuiteta obavezne imunizacije pacijenata i elimininacije mogućnosti za nestašicom ove vakcine, "Torlak" istovremeno izvršio snabdijevanje svih zdravstvenih ustanova iz plana mreže zdravstvenih ustanova odgovarajućom količinom be-se-že vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana