Терзић промашио суд, одложено суђење за јун

Танјуг
Терзић промашио суд, одложено суђење за јун

БЕОГРАД - Суђење генералном директору ФК Црвена Звезда Звездану Терзићу, поводом оптужби да је раније, као први човјек ОФК Београда, злоупотребио службени положај у вези са трансферима фудбалера тог клуба, одложено је данас у Вишем суду у Београду за 16. јун.

Терзић је на суђење стигао са закашњењем од 10 минута, јер је, како тврди, отишао у суд у Катанићевој улици умјесто у Палату правде у Савској улици, гдје је сједиште Вишег суда у Београду.

Судија је, међутим, већ био донио одлуку о одлагању, и истовремено констатовао да Терзић није ни примио позив за данашње суђење.

Он је наложио да се на следеће суђење позове вјештак финансијске струке који је већ давао налаз и мишљење у овом предмету, како би се поново изјаснио.

Констатовао је да су у међувремену у суд стигли неки одговори по замолницама, а због чега је суђење посљедњих неколико година више пута одлагано.

Суђење се није одржавало, јер се чекало да путем међународне правне помоћи стигне документација из иностранства у вези са продајом једног фудбалера.

Терзић се терети да је са сарадницима, злоупотребом службеног положаја, од продаје три фудбалера ОФК “Београд” иностраним фудбалским клубовима противправно присвојао новац.

У питању су трансфери фудбалера Вање Грубача, Срђана Станића и Бранислава Ивановића, “тешки” више милиона евра.

Након вишегодишњег суђења и вишегодишњег недржавања суђења, са Терзићем је на оптуженичкој клупи остао само фудбалски менаџер Дражен Подунавац.

На почетку суђења оптужени у овом предмету били су и некадашњи секретар заједнице прволигаша Милован Никодиновић и директор ОФК Владимир Булатовић, који је у међувремену преминуо.

Против њих је поступак обустављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана